Last days in Australia

So today we will fly to New Zealand, the final stop in our journey to the end of the world. The past days in Australia were relaxed and also a little sad for Tim, because he had to say goodbye to the many contacts he made in the past 4 months. Last Saturday we had a nice BBQ with campfire at Tims place, so I think that helped by finishing his stay in Sydney. Now we have to change our mind setting and prepare for New Zealand, what was kind of difficult when you are busy with relaxing and partying in Sydney all day long, but we are ready now!

My last week in Sydney was good, but sometimes also a bit rainy unfortunately. I walked in the city a lot of times, alone or with Tim, and although I didn’t even see 1% of it, I have the feeling that I know the city pretty well now. Now we will start our new adventure in New Zealand, photos of my last days in Sydney

At Bondi Beach, the most famous beach of Australia

The famous bridge in Sydney near the opera house

The three sisters, Blue Mountains National Park

During a walk through the forest/jungle in the beautiful valley

At the foot of the Katoomba falls, nice viewpoint!

New Zealand

Yesterday we landed at Auckland International Airport, New Zealand. The flight was not as comfortable as usual for me, because of the small size of the plane, but eventually we arrived in one piece. Our first feeling about what we saw in New Zealand was kind of industrial, very western and not as impressive as we thought. Even the city of Auckland was kind of dead, not many people on the streets and no really impressive buildings. Let us see what the next 5 weeks will bring, hopefully some really different nature so we finally feel like being on the other side of the planet, what is not really the case right now…

Note: Due to the lack of free internet here in New Zealand it is possible that the next story can take a while!

6 Thoughts on “Australia to New Zealand

 1. Hanneke on 24/11/2010 at 00:34 said:

  Hoi Sander
  Ja, ja…. we zijn er nog! Vanwege die gezellige berichten volgen we je nog steeds met heel veel genoegen!
  Wat zie je veel mooie, bijzondere dingen en wat schiet je pracht-foto’s!!! Is maar goed ook want hoe kan je dit in hemelsnaam allemaal onthouden, al deze indrukken.
  Wat gaat het snel; je bent al weer aan het laatste bezienswaardige [ei]land toe. Hopelijk brengt ook dat je voldoening en was het alleen maar Auckland dat je niet echt bekoorde. Gezellig dat je nu samen met Tim bent. Zal voor Tim fijn zijn dat hij zijn Australie-avontuur op deze manier, samen met jou, af kan sluiten, zo lijkt me.
  Lieve Sander, nog een paar hele fijne weken toegewenst. Geniet ze…. en wel volop! Veel liefs,
  Hanneke

 2. maaike on 26/11/2010 at 10:44 said:

  Hey, wereldreiziger,

  Hoorde nu pas van Leo dat je weer een ander werelddeel aan het verkennen bent! Soms vraag ik me echt af wat wij toch verkeerd gedaan hebben!
  Ik heb je verhalen nog niet gelezen, val er nu zomaar in, maar aan de foto’s en het laatste bericht zie ik dat het in ieder geval mooi, leuk en vooral heel gezellig is, en natuurlijk ga ik je hele reisverslag nog inhalen.
  Ik wens jullie samen nog een hele fijne tijd in Nieuw Zeeland en vanaf nu volg ik je natuurlijk weer!
  Ben benieuwd of je Leo en Nik nog gaat ontmoeten!

  Heel veel groetjes, ook van Puck natuurlijk,
  Maaike

 3. maaike on 26/11/2010 at 11:41 said:

  Hoi Sander,

  Wie had een paar jaar geleden kunnen denken dat je de hele wereld over zou gaan vliegen!
  Ik heb mijn werkzaamheden even opgeschoven om me in je reisverslagen te verdiepen; heb inmiddels alle verhalen gelezen en de foto’s bestudeerd; ik heb ervan genoten (en ik heb je gevonden op het zoekplaatje van de Chinese muur!) Ik ben nu dus weer helemaal bij!
  Wat een prachtige foto’s maak je! Iemand vroeg zich af of je misschien een professional bent, nou, die vraag begrijp ik goed, ze zijn echt heel mooi!
  Bijzonder hoe snel je vrienden maakt (en vijanden, wat een rotmeiden!) en hoe je ook in je eentje kunt genieten van al het moois dat je tegenkomt. Leuk dat je nu met Tim bent; met iemand die je goed kent is het toch altijd nog leuker om dingen te delen dan met willekeurige passanten (of denkt een globetrotter zo niet?)
  Hoe dan ook, geniet van wat je doet en van waar je bent!

  Groetjes, Maaike

 4. Ineke on 26/11/2010 at 20:29 said:

  Hey Sander,

  Geweldig om je zo te kunnen volgen.
  Nog een hele fijne tijd allebei. Geniet van jullie mooie reis.

  Liefs en groetjes,
  Jan en Ineke

 5. Fenna on 01/12/2010 at 16:43 said:

  Oh… that nature… that beach…!! Jealous jealous jeaous….

  xx Fen

 6. Natalie on 07/12/2010 at 01:19 said:

  Catching up with your blog again 🙂
  Soo funny to see the pictures! Ofcourse because I saw it all and it brings back good memories! Pity that the weather wasn’t that good. I had the same. Everybody is so positive about the weather in Australia and that it wasn’t as good as it should when I stayed made it even worse 😛 But still lots to see and enjoy in beautiful Sydney!

  Can’t remember anymore that the prices were so expensive :O Here I had to get used to the expensive drinks while going out. Went to Miami and had to pay 16 dollars for a Long Island Iced tea, OMG 😛 Haha
  The amount of alcohol in it made it a bit less worse.

  Up to your next story!

Post Navigation