Gisteren zijn we rond 10 uur in de ochtend geland in het zeer zwoele Bangkok. Het is hier echt even wennen aan het benauwde warme weer. Waar het in Dubai nog redelijk te houden was vanwege de lage luchtvochtigheid en het lekkere briesje, is het hier gewoon overal benauwd warm.

Tijdens de reis per taxi van het vliegveld naar de oude binnenstad (de plek van ons guesthouse) vertelde de enthousiaste taxi-chauffeur ons bijzonder verrassend nieuws; Dit weekend (het weekend waarin wij als achteloze toeristen in de stad zijn) wordt het Thais nieuwjaar gevierd! Dat houdt in dat er 3 a 4 dagen lang groot feest is, waarbij de oude binnenstad wordt afgesloten voor verkeer en mensen elkaar 24/7 met water en kalkpoeder onderspuiten/gooien. Natuurlijk waren we zeer verrast door dit spontane volksfeest en al snel stonden we met futuristische waterpistolen de lokale bevolking te bespuiten.Het is echt ongelooflijk hoeveel waterpistolen er in 1 stad kunnen zijn. Echt iedereen die je tegenkomt heeft er eentje, van groot tot klein en met of zonder extra waterreservoir op hun rug. De waterpistolen kunnen overal langs de kant van de weg worden gevuld met ijswater voor 5 bath (ongeveer 10 eurocent) en je ziet dan ook overal mensen met grote ijsblokken slepen. Wie had dat gisteren op het terras in Dubai gedacht!

Vanwege de slapeloze vlucht van die ochtend en onze korte nachtjes in de dagen daarvoor voelde het om 20.00 uur savonds alsof het 03.00 snachts was. Na wat ontmoetingen met andere reizigers (waaronder een groep Duitsers, een meisje uit London en een Nederlandse reisveteraan van rond de 50 jaar oud, die overigens zeer/te veel te vertellen had) vielen we in slaap op onze warme 3-persoons kamer met ventilator.

Vandaag hebben we een busreis geboekt naar Chiang Khong, waar we de grens naar Laos zullen oversteken. Morgen om 18.40 vertrekt de bus die ons in 14 uur naar het noorden van Thailand zal rijden. Tot die tijd genieten we hier nog even van de waterpret!

Hier nog wat foto’s met beschrijving:

1 – De grootste fonteinshow ter wereld aan de voet van de Burj Kalifa

2 – Binnen in het vliegtuig is het goed toeven met al die schermpjes!

3 – Het grootste stuk glas ter wereld in een grote mall in dubai

4 – Het hoogste gebouw ter wereld: De Burj Kalifa (828 meter hoog!) met Sander en Renee

5 – De sneeuwhal in Dubai

6 – Nachtfoto Burj Kalifa

7 – Het hoogste hotel ter wereld; De Burj Al Arab

8 – Waterparty @ Thais nieuwjaar

9 – Waterparty part 2

10 – Een kusje van een dromedaris in Dubai!

11 – Eerste groepsfoto in het vliegtuig!

6 Thoughts on “Thais nieuw jaar in Bangkok

 1. Lia Foolen on 14/04/2012 at 18:45 said:

  Hoi San(Renee en Annemiek), het blijft ongelofelijk dat jij nu alweer volop bezig bent met je reis en ons leventje hier gewoon zijn dagelijkse gangetje verder gaat. Volgens mij hebben jullie het prima naar je zin. Wat kleurrijk allemaal en ja die zon daar ben ik wel een beetje jaloers op. Ik hoop dat wij ook een zonnige zomer tegemoet gaan. Voor jullie alledrie veel plezier en we volgen jullie met genoegen.

  Liefs,
  Jos, Pernille en Lia

 2. Ron en Marga on 14/04/2012 at 19:33 said:

  Oh, oh, mooie foto’s. Jullie treffen het maar…………………..
  Maar wat staat er een bijzonder exemplaar achter die dromedaris??
  Hoort die er ook bij?
  Veel plezier en geniet maar lekker.

  Groetjes Ron en Marga

 3. Hanneke on 14/04/2012 at 21:59 said:

  Hoi Sander
  Wat een overgang zal dat voor je geweest zijn; een week geleden nog op Paaspop en intussen Dubai en Bangkok al gezien. Nauwelijks voor te stellen! Leuke foto’s; ziet er idd uit als genieten, wat jullie doen. Fijn!
  Hier is het zaterdagavond en de jongens met de gekleurde broeken zitten klaar om naar een feest te gaan. Ik wens ze toe dat ze net als jij nieuwsgierig naar de wereld worden en gaan genieten van het ontdekken van die wereld.
  Fijn dat we je weer kunnen volgen.
  Geniet-ze, veel liefs,
  Hanneke

 4. jolanda vd boogaard on 15/04/2012 at 11:50 said:

  heej sander
  wat een super mooie foto`s.
  ben benieuwd naar de rest van je reis.
  en natuurlijk ook happy new year hahahaha wat appart met water en kalkpoeder. ben bij dat we dat hier niet doen hahaha al hoe wel ik meteen aan ons slagroomgevechtje moest denken toch was dat ook wel leuk met lisa. nou veel plezier maar weer.
  xxx jootje

 5. Fenna on 20/04/2012 at 22:55 said:

  Ik vind natuurlijk de dromedaris het leukst, klinkt allemaal super!!

 6. Lisa on 06/05/2012 at 20:26 said:

  Hey Sander!

  Wat leuk om weer al je verhaaltjes te lezen en foto’s te zien!

  En ik ben ons slagroomgevecht ook nog niet vergeten hoor 😉

  Veel plezier

  XXX

Post Navigation