Hallo allemaal,

Hier weer even een nieuw berichtje vanuit Laos! Vannacht zijn we met de nachtbus in 14 uur tijd van Bangkok naar Chiang Khong gereden, een plaatsje vlak bij de grens tussen Thailand en Laos. Ons eerdere plan om via Chiang Mai te reizen is vanwege de grote nieuwjaarsdrukte een beetje in het water gevallen, maar daardoor hebben we nu wel wat meer tijd hier in Huay Xai (Laos) waar we overmorgen de Gibbonexperience zullen doen. Dat houdt in dat we 3 dagen de jungle in zullen gaan op zoek naar interessante dieren. We zullen daarbij overnachten in boomhutten waar je via ziplines (een soort tokkelbanen) kunt komen. We zijn dus erg benieuwd!

Over de afgelopen dagen in Bangkok; We hebben ons eigenlijk elke dag gemengd in het feestgedruis waarbij we erg blij waren met de waterpistolen die we gekocht hadden. Om de sfeer nog wat beter neer te zetten dan in de vorige post volgen zometeen nog wat foto’s. Om toch nog wat van de culturele kwaliteiten van Bangkok mee te krijgen hebben we op de laatste dag van ons verblijf daar (gisteren) nog een verwoede poging gedaan om het paleis te bezoeken (daar heeft Sander nog een mooie broek aan over gehouden, zie foto), maar hoewel de entree gratis was duurde het bezoek helaas slechts enkele minuten vanwege de grote drukte. We zullen dus nog een keer terug moeten om Bangkok echt te doorgronden qua culturele rijkdom, maar zijn wel een unieke ervaring rijker wat betreft het nieuwjaar en dat vinden we alledrie eigenlijk nog mooier.

Heel veel groeten uit het (nog steeds warme) Laos en we zullen aan jullie denken als we in de jungle lopen en allerlei bijzondere dieren spotten.

En weer een korte beschrijving van wat er te zien is op de foto’s:

foto 1 – Laosiaanse salamanderachtige gekko?!

foto 2 – Renee krijgt een Thaise nieuwjaarsgezichtsbehandeling

foto 3 – Aanval door een wilde kleine Thai met kalkhanden

foto 4 – Sander krijgt een Thaise nieuwjaarsgezichtsbehandeling

foto 5 – Annemiek krijgt ook een Thaise nieuwjaarsgezichtsbehandeling

Foto 6 – Arm hondje!

foto 7 – Onze/mijn eerste Thaise tempel

foto 8 – De bus waarin we in 14 uur tijd naar Chaing Khong rijden

foto 9 – Sander in zijn nieuwe broek (korte broeken waren niet toegestaan)

foto 10 – Nationaal Thais museum

foto 11 – De dames in de Tuktuk

foto 12 – Reuzenrad uit de jaren 20 op een kermis vlakbij de grens (wel even je hoofd schuin houden)

foto 13 – In de boot de Mekongrivier oversteken, de grens tussen Thailand en Laos

foto 14 – De boot waarin we overstaken (voorgrond) Thailand, waar we vandaan kwamen (achtergrond)

5 Thoughts on “Busreis naar Laos

 1. Lia Foolen on 17/04/2012 at 08:04 said:

  San, wat zie je er toch prachtig uit in die nieuwe broek 😉

  Geniet van al die zon, hier heeft het vannacht nog gevroren en konden we de ruiten van de auto’s krabben vanmorgen!

  Liefs,
  Lia

 2. Leo on 17/04/2012 at 16:57 said:

  Sander, Annemiek en Renee,

  Fijne reis morgen en alvast een spannende tocht door de jungle. Zullen jullie je bij het slingeren van boom tot boom stevig aan de lianen vasthouden en goede vrienden blijven met onze meeslingerende verre neven (of heb ik nou een te primitief en fantasierijk beeld van jullie activiteiten de komende dagen?)! Misschien verstandig om ook het slaapwandelen ‘s nachts even uit te stellen tot ná jullie boomhuttenavonturen (natte handdoek naast je “bed”)!
  Heel veel plezier en wellicht enige herkenning van een heel oud, collectief bewaard gebleven oergevoel!

  Groet,

  Leo.

 3. Ineke on 18/04/2012 at 19:18 said:

  Hoi Sander,

  Geweldig, wat een bijzondere reis. Geniet ervan, veel moois toegewenst en veel plezier. Leuk om je weer te volgen!

  Groetjes, ook van Jan
  Ineke

 4. Tim on 18/04/2012 at 20:04 said:

  Sander! Klinkt weer allemaal goed man! Kan een lichte jaloezie hier middenin de afstudeerstress niet ontkennen 😉 Die zip-lines heb ik al vaak voorbij zien komen, ben benieuwd hoe die ervaring in het echt is 🙂 Genieter ervan en doe de groetjes aan je reisgenootjes, groet, Tim

 5. maaike on 19/04/2012 at 23:11 said:

  Hoi Sander,

  Terwijl jij ergens in de jungle tussen de apen in de lianen hangt kom ik tot de ontdekking dat je reis alweer begonnen is! Zoals gewoonlijk mis ik de eerste dagen, de tijd gaat ook zo vlug, maar ik heb de achterstallige reisverhalen inmiddels gelezen. Het is/wordt weer een heel avontuur!
  Zondag gaan we uit eten ter ere van Leo’s verjaardag; we zullen je feestelijke aanwezigheid missen, maar het zal aan tafel ook zeker over jouw belevenissen gaan; ben je er toch een beetje bij!
  Ben voorzichtig en geniet van alles wat je meemaakt; ik zal het vanaf vandaag weer met veel plezier volgen!
  Groetjes, ook van Puck natuurlijk,
  Maaike

Post Navigation