Inmiddels is het vrijdag 20 april en hebben we de Gibbonexperience erop zitten. Ik zou hier graag een heel stuk schrijven over wat we allemaal mee hebben gemaakt, en was net zelfs bezig met een eerste aanzet, maar het gaat gewoon echt te veel tijd in beslag nemen, dus doe ik het nu maar even met deze woorden en wat foto’s (het toetsenbord hier is trouwens ook echt niet om over naar huis te schijven! 😉 ).

We hebben de afgelopen dagen doorgebracht in een prachtige jungle met veel insecten en ziplijnen (hopelijk komt daar nog een filmpje van online vandaag). We hebben 2 nachten geslapen in een boomhut, waarvan de hoogste 45 meter boven de grond hing (volgens de gidsen dan). Naar die boomhutten kon je alleen toe per ziplijn, een ijzeren kabel (van vaak meer dan 50 meter lang) waarlangs je, hangend in een tuigje, naar beneden glijdt. Ik denk dat mijn moeder het in elk geval niets zou hebben gevonden, maar wij (we waren met een groep van 8 personen) vonden het geweldig!

Het uiteindelijke doel van de expeditie was het zien van Gibbons, maar dat is helaas niet gelukt. Je moet er geluk bij hebben en erg stil zijn, en dat is in een groep van 8 enthousiaste reizigers niet altijd even gemakkelijk. Wel hebben we vanochtend om 06.00 uur de Gibbons op ongeveer 100 tot 200 meter afstand horen zingen (het klonk een beetje als walvissengeluiden), maar door de dichte mist konden we ze helaas niet zien. Maar misschien is het ook wel mooi dat het uiterlijk van dit ongetwijfelt mooie dier nu voor on seen beetje misterieus blijft.

Vanmiddag om 15.00 uur zijn we teruggekeerd in Huay Xay en morgen zullen we per Slowboat naar Luang Prabang varen, een tocht van 2 dagen waarbij we waarschijnlijk zullen overnachting in Pakbeng. Ik ga nu nog even wat foto’s proberen te uploaden, want het is echt te benauwd warm om hier lang te zitten en we gaan zo uit eten met al onze nieuwe connectives die we hebben ontmoet bij de Gibbon Experience. Groeten vanuit een zeer warm Laos.

1 – Uitzicht uit de jeep onderweg

2 – Aankomst in het dorpje

3 – Bij het oversteken van de rivier worden we even opgehouden

4 – Het eerste van de jungle

5 – Lokale bewoners wassen zich in de rivier

6 – Zwemmen na een zeer zware, warme en lange wandeling! 🙂

7 – Eerste test van de onderwatercamera

8 – In de boomhut

9 – In de verte zie je een van ons voorbijzweven aan een ziplijn

10 – Lunch!

11 – Don’t look down!

12 – Uitzicht tijdens het douchen

13  – Uitzicht vanaf de wc

14 – Dauw in de jungle

15 – Rode mieren

16 – Jungle in de ochtend 1

17 – Jungle in de ochtend 2

18 – Bamboebomen onderweg

19 – Mieren at work

20 – Verlegen kindje

21 – Blij kindje met een vliegtuigje dat ik voor hem gevouwen heb

22 – Kar met kindjes uit het dorp

23 – Zo gaat ziplijnen 1

24 – Zo gaat ziplijnen 2 (rechts kun je de boomhut zien)

 

 

5 Thoughts on “Gibbon Experience

 1. Marion d'Achard van Enschut on 20/04/2012 at 16:35 said:

  Hoi Sander en medereizigers.

  Heel erg leuk om jullie belevenissen te lezen en om de foto’s erbij te zien.

  Nog vele mooie dagen en een goede reis gewenst.

  Groetjes uit een herfstachtig Brabant
  Marion d’Achard van Enschut.

 2. Leo on 20/04/2012 at 17:13 said:

  Ongetwijfeld een boeiende ervaring, Sander, om weer even terug te keren naar het leven als boomwezen (zij het zo te zien wel wat luxer dan in de goede oude ongerepte oertijd). Jouw prachtige foto’s geven een aardig beeld van jullie hoge jungle-experience. Jammer dat de dampige ochtenddauw de zingende gibbons aan het zicht onttrokken heeft. Nou maar hopen dat je de komende dagen onderweg wel wat rivierwild kunt “vangen”. Onderwater werkt de camera zo te zien uitstekend. Hoop dat ‘t niet te warm wordt op de boot en er voldoende schaduwgelegenheid is gecreëerd. Smeer je maar goed in! Plezierige tocht over de Mekong, ben benieuwd naar je volgende reportage!
  Groet,
  Leo.

 3. Fenna on 20/04/2012 at 23:08 said:

  Superleuk ook al die foto’s San! Mooie reisjes weer.. xx

 4. maaike on 21/04/2012 at 14:37 said:

  Hoi Sander,

  Op twee (vergrote) foto’s zie ik volgens mij een gibbon in een boom hangen. Ik geloof niet dat ik er een in het echt zou willen tegenkomen….. en ook die colonnes grote mieren zie ik liever op een plaatje!
  Het zijn weer mooie foto’s die een goed beeld geven!

  Ik hoor zojuist op de tv dat de onderhandelingen op het Catshuis “geklapt” zijn. Wilders is weggelopen en het kabinet is gevallen.
  Weet je dat ook weer!

  Groetjes, Maaike

 5. Ineke on 25/04/2012 at 20:20 said:

  Hoi Sander,

  Prachtige foto’s, overweldigend. En wat schattig: kindje sip, kindje blij!
  Ik lees ook met plezier de filosofische beschouwingen van Leo.
  En Maaike: bedoel je die gibbon met dat rode shirt … ?

  Jan en ik wensen jou en je reisgenotes een fijne voortzetting van je bijzondere reis.

  Liefs, Ineke

Post Navigation