Na een mooie maar lange boottocht van 2 dagen zijn we gisterenavond aangekomen in Luang Prabang, de voormalige koninklijke hoofdstad van Laos. De vele mooie tempels die we hier tussen de Guesthouses en restaurants in zien staan hebben we helaas nog niet bezocht, maar ze zien er van afstand veelbelovend uit. Vandaag is het erg warm (zoals eigenlijk elke dag) en dus is het tussen 12.00 en 15.00 verstandiger om ergens binnen te zitten, zoals hier in het koele internetcafe waar ik nu ben (lang leve de airco! Ik krijg er alleen wel koude tenen van…).

Ik zal zometeen wat foto’s van de bootreis uploaden, maar de verhalen volgen later nog wel een keertje als ik weer thuis ben. Het komt er in het kort op neer dat we 2 dagen lang hebben mogen genieten van de Mekong rivier en alles wat daar omheen gebeurt, van dieren die er leven tot hoe mensen de rivier gebruiken (van vissen tot goudzoeken). Onderweg hebben we overnacht in Pakbeng, een erg afgelegen dorpje langs de rivier, ook een leuke ervaring. De rivier staat overigens wel tamelijk laag in deze tijd van het jaar en dat hebben we onderweg ook gemerkt. Hier en daar hoorde je een rots tegen de bodem van de boot aankomen en de kapitein had op sommige plekken moeite om de rotsen te ontwijken. Maar we zijn uiteindelijk heel aangekomen (ook al zaten er uiteindelijk meer dan 100 mensen op onze boot (waaronder veel lokals die we onderweg oppikten, met scooters, rijst, vissen en andere stinkende rariteiten), waar officieel maar 70 mensen op mogen) en kunnen we vandaag en morgen genieten van Luang Prabang.

Voor de eventuele bezorgde ouders: De planning is nu om woensdag richting Vang Vieng te rijden en vrijdag van Vang vieng naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Vanuit Vientiane zullen we dan zaterdag of zondag proberen een vliegtuig te nemen naar Siem Reap, zodat we onze reis in Cambodja kunnen beginnen.

 

3 Thoughts on “Luang Prabang

 1. Leo on 23/04/2012 at 16:32 said:

  Hoi Sander, Annemiek en Renee,

  Zo te zien en te lezen fantastische reis tot nu toe! Nog geen 2 weken onderweg en al zoveel gezien en gedaan! Uit de (opnieuw) prachtige fotoserie af te leiden, Sander: geen krokodillen meer gespot op de Mekong? Nu enkele dagen heerlijk chillen in het kleurrijke (af te gaan op de foto’s op Google Earth) Luang Prabang, voor woensdag en vrijdag alvast een fijne rit naar Vientiane (hemelsbreed 2 x 110 km, via de weg door de jungle ongetwijfeld veel langer, maar vast ook veel mooier) en een goede vlucht naar Siem Reap!

  Groet,

  Leo.

 2. Lia Foolen on 24/04/2012 at 06:59 said:

  Hoi San (en meiden natuurlijk), ik benijd jullie ondernemingslust en je ziet wel wat voor moois het allemaal oplevert. Leuk dat wij vanaf de zijlijn een beetje mee kunnen genieten. Veel plezier en maar weer tot de volgende update.
  Liefs,
  Lia

 3. Jeroen Evers on 24/04/2012 at 13:14 said:

  Heej Sander,

  Het is wederom weer fantastisch om op deze manier je reiservaringen mee te kunnen krijgen. Ik ben natuurlijk jaloers op je, zodadelijk moet ik weer gaan studeren.
  Het ga je goed en ik ben benieuwd naar je volgende avonturen.

  Groeten,
  Jeroen Evers

Post Navigation