8 Thoughts on “Extra: Video van de walvis

 1. je snoesje on 15/08/2012 at 21:22 said:

  Mooi schatje! Zal wel heel bijzonder zijn om dat in het echt te zien! Trouwens leuk weetje er is er hier afgelopen week ook een gesignaleerd vlakbij de haven van Rotjeknor 🙂 Dus eigenlijk hoef je dus niet naar de andere kant van de wereld maar goed is wel heel toevallig natuurlijk dat hij hier ook een familielid heen heeft gestuurd 🙂 Kus

 2. Leo on 16/08/2012 at 09:09 said:

  Imposant, Sander!! Leuk om even door jouw ogen mee te mogen kijken (maar zal natuurlijk nóg fantastischer zijn om zo’n gigantisch dier zich met schijnbaar speels gemak live uit de oceaangolven te zien verheffen en er met zoveel explosieve waterverplaatsing in te zien terugkeren!).
  Vraag me wel af of het gedrag van deze jongen als pure speelse frivoliteit geïnterpreteerd mag worden, of dat het misschien (ook?) een of ander biologisch doel dient. Of heeft het exemplaar jullie allang gespot en vond ie ‘t tijd voor enige performance, mogelijk vanuit een diepere (voor ons zo herkenbare) behoefte om aardig gevonden te worden, ook al is het dan door een bundeltje onhandig dobberende bovenwaterwezens?

 3. Marij on 16/08/2012 at 13:10 said:

  Hey Sanny,

  Ik heb er eens een uurtje voor uitgetrokken om even het hele reisverslag door te nemen….het was er nog steeds niet van gekomen door allerlei verplichtingen en bezigheden…(vakantie en feestjes en zo al meer 😉 )
  Wat is het toch heerlijk om jong te zijn en al dit moois te kunnen doen, al proef ik enige spijt over het feit dat je dit alles zonder je geliefde Renee moet doen…:-(
  Maandagavond heb ik Renee voor het eerst ontmoet tijdens een workshop bonbons maken en ze is echt een snoep(ert)je…… Ze heeft ons verzekerd dat ze het niet “volhoud” tot januari dus dat valt dan weer mee voor jou en mag je haar waarschijnlijk weer eerder in je armen sluiten!
  Wat je reis betreft, ga door met genieten ben voorzichtig en doe géén dingen waar je later spijt van krijgt… vanaf hier genieten wij in gedachten mee van de mooie verhalen, foto’s en filmpjes!
  Groetjes liefs,

 4. Willemien Foolen on 16/08/2012 at 17:56 said:

  Hoi Sander,
  na alle drukte van werken en uitjes weer de tijd genomen om je verslagen te lezen. Het is geweldig dat je dit allemaal mee kunt maken en zoveel moois op de wereld (en minder moois) mag zien en ervaren.
  Oma Foolen zou zeggen: Wat je gehad hebt kunnen ze je niet meer afnemen! Deze ervaringen zijn voor het leven en geniet er dus maar met volle teugen van en de tegenslagen, daar leer je weer van moet je maar denken.
  Lieve groetjes, Willemien

 5. fred on 16/08/2012 at 23:41 said:

  Hoi Sander,
  Prachtig filmpje!
  We lezen je verslagen trouw en vinden je manier van schrijven echt leuk.
  Geniet er maar lekker van en blijf vooral je ervaringen doorsturen.
  Groetjes,
  Ans & Fred

 6. rob bakker on 18/08/2012 at 18:09 said:

  Hoi sander,

  Prachtige ervaring moet dat zijn om een dergelijk groot dier dit te zien doen.
  Volgens mij is de reden dat walvissen dit doen om parasieten die op hun huid zit te verwijderen.
  Heb je ook al filmpjes over een jagende jaguar of condor in duikvlucht voor ons in de aanbieding ?
  Doe je best

  Rob BAkker

 7. sander on 18/08/2012 at 20:29 said:

  Bedankt voor al jullie comments! Erg leuk om te lezen.

  Ik zal kijken of ik in het zuiden van Ecuador of ergens in Peru een mooi filmpje kan maken van een jaguar of condor, tot nu toe is het bij walvissen gebleven. Maar ik heb nog een aantal maandjes te gaan, dus ik heb goede hoop!

  Groeten!

 8. Natalie on 28/08/2012 at 10:14 said:

  Sander!
  Ben je op het moment een mail aan het sturen maar bedacht me dat ik achter lag met al je verhalen 😛 Dus eerst ff doorlezen voordat ik alles nogmaals moet sturen naar mij 😛
  Hoe tof die walvis :O Vet jaloers! Mijn familie heeft er ook een gezien in Australie. Ik heb erg pech gehad, slecht weer enzo..
  Kijk uit naar je filmpje van een jaguar 😀
  xx

Post Navigation