Deze week een minder leuke week: Ik ben erachter gekomen dat er iemand 140 dollar uit mijn kluis heeft gehaald! Geen idee wie het is of hoe het mogelijk is (want als het goed is weet ik als enige de code), maar gisteren heb ik voor mezelf feitelijk bewezen dat er in slechts 3 uur afwezigheid weer 30 dollar uit de kluis op mijn kamer is gehaald. En dat is al de zoveelste keer in de afgelopen 2 weken dat ik geld kwijt ben hier, maar nu weet ik zeker dat er iemand is die het weghaalt. Voor details betreffende deze kwestie verwijs ik geïnteresseerden graag door naar het document dat ik vanmorgen heb opgesteld voor de politie;

Lees hier het verhaal van de kluis (helaas alleen in het engels)

Maandag zal ik aangifte gaan doen bij het politiebureau in Santa Helena, een plaatsje 60 kilometer ten zuiden van Montanita. Helaas kost me dat wel ongeveer 3 uur, want Santa Helena is ongeveer 1 uur rijden verderop, maar het is niet mogelijk om aangifte te doen in Montanita, dus ik heb niet veel keus. De kluis heeft inmiddels een andere code en ik hoop dat er komende week niks meer wordt weggehaald.

Naast dat ik het personeel hier dus totaal niet meer vertrouw en ik het liefst zo snel mogelijk weg ben uit de Cabanas (ook al is het hier verder erg goed vertoeven), is het in Montanita nog steeds prima uit te houden. Wel jammer dat bijna iedereen die ik hier heb leren kennen inmiddels vertrokken is, maar dat hoort bij de tijdelijkheid van het reizen. Volgende week nog 10 lessen Spaans en dan kan het echte reizen beginnen!

19 Thoughts on “Dag 20 tot 25: The bamboo-trick

 1. Hanneke on 19/08/2012 at 00:36 said:

  Hoi Sander
  Hoe vreselijk, wat je overkomen is; er is iemand die geld van je steelt. Wat een domper en wat een deuk in je vertrouwen in de medemens geeft je dat. Ik vind het héél erg voor je.
  Hopelijk neemt de politie je serieus, ook aan de hand van je onontkoombaar bewijs n.l. dat kleine stukje bamboe. Dit zal potverdorie opgelost worden!!!
  Sterkte Sander en……. nu is het wel genoeg. Hopelijk ben je nu gevrijwaard van nog meer ellende.
  Liefs

 2. Leo on 19/08/2012 at 00:47 said:

  Heel jammer, Sander, dat je pad al zo vroeg in je reis kruist met dat van iemand die meent het recht te hebben om vrijelijk over jouw geld te beschikken en zich hiertoe ongevraagd toegang te verschaffen tot jouw (tijdelijke) privédomein!
  Maar … aangifte doen maandag, de rest van de week nog fanatiek de Spaanse taal te lijf en de hele zaak zo gauw mogelijk proberen los te laten! Het ontspannen kunnen reizen door Zuid-Amerika is té belangrijk om door grijpgrage handen te laten vertroebelen!

 3. Willemien Foolen on 19/08/2012 at 16:09 said:

  Hoi Sander,
  wat erg dat je zoiets moet ervaren. Je ziet wel dat er alle soorten mensen rondlopen. Ik kan er heel boos over worden dat andere mensen zich zomaar andermans spullen toeeigenen. Héél frustrerend!
  Je hebt het wel heel slim aangepakt en nu weet je inderdaad zeker dat je bestolen bent. Bewijzen WIE het gedaan heeft is nog even een ander verhaal maar dat het een insider moet zijn is wel duidelijk.
  Hopelijk werkt dit niet al te bepalend voor het verdere verloop van je vakantie en krijg je via de verzekering je zuurverdiende centjes t.z.t. toch weer terug. Degene die dit gedaan heeft moet niet ook nog de mogelijkheid krijgen je vakantie verder negatief te beinvloeden. Probeer positief te blijven en te genieten en het is heel knap dat je erachter bent gekomen en zo hebt gehandeld zoals je gedaan hebt.
  Ik blijf je in ieder geval volgen en je bent weer een ervaring rijker en waarschijnlijk ook helaas een illusie armer.
  Groetjes Willemien.

 4. Je snoesje on 19/08/2012 at 18:42 said:

  Kus

 5. Je snoesje on 19/08/2012 at 18:50 said:

  Ha liefje van me!
  Ik had dus net al een heel verhaaltje naar je toe geschreven maar op de een of andere manier is deze niet op je site gekomen maar wel je kusje zoals hierboven! Zal ook wel een rede hebben denk ik dan weer 😉 Probeer het nogmaals op nieuw.

  Ik vind het echt heel naar voor je allemaal en ook dat je nu dus nog een keer 2 uur moet rijden om naar het politie bureau te gaan wat ook weer extra geld kost!
  Ik geloof echt dat degene die dit hebben gedaan uiteindelijk worden gestraft en ik zou denken: hopelijk geniet je ervan want uiteindelijk is het boontje komt om zijn loontje zoals de wet van karma zegt!
  Ik weet zeker dat dit voor jou een les is en dat het ook wel weer word goed gemaakt met je in de toekomst!
  Probeer nog ff je best te doen op spaanse les want het zou zonde zijn van het geld wat je ook hiervoor al kwijt bent om dat te laten verslonzen!
  Ik vind je iig een kanjer en geloof in jezelf en vertrouw op je intuitie!
  Er zijn echt genoeg goede mensen op de wereld.
  Dikke kus en een dikke knuffel van je snoepske

 6. Nieneke on 19/08/2012 at 19:36 said:

  Jeetje san, je treft het niet zeg. En wat naar hoe er gereageerd wordt op iets dergelijks. Krijg weer een beetje het gevoel dat ik toen in india had mbt de treinen; dat wij als toeristen beetje dom zijn, niet opletten o wat we uitgeven, of gewoon andere toeristen beschuldigen. Lijkt n beetje met het idee in t achterhoofd dat wij genoeg geld hebben die dit soort acties ‘goedpraten’. Hopelijk kan de politie iets voor je doen! Maar, soms misschien lastig, probeer te blijven genieten van de dingen die je allemaal meemaakt en die wél goed gaan.

  Liefs nieneke
  Ps heb me erg verwonderd over die prachtige beesten die je allemaal hebt gezien; prachtig!

 7. sander on 19/08/2012 at 21:33 said:

  Hey allemaal,

  Bedankt voor de hartverwarmende commentaren. Ik hoop ook dat de persoon die dit op zijn geweten heeft zijn straf tzt nog wel krijgt. Maar ik ben alweer over de grootste frustratie heen en ga met gode moet de nieuwe week in. Vooral mijn vrienden die ik hier heb leren kennen en de security gard van de cabanas waarmee ik gisterenavond een goed gesprek had hebben geholpen.

  Groeten!

 8. Ineke on 19/08/2012 at 22:38 said:

  Hoi Sander,
  Goed aangepakt met dat stukje bamboe; je wilt toch zeker zijn en niet aan jezelf twijfelen. Hopelijk wordt je aangifte serieus genomen en komt het nog tot een ontknoping. Maar je hebt gelijk, zet je er over heen en kijk vooruit. Fijn dat mensen om je heen je steunen, dat geeft de reiziger moed.
  Toevallig was er afgelopen week op tv een documentaire ‘Ocean giants’, over dezelfde soort walvissen die jij gezien hebt. Het lijkt me ongelooflijk indrukwekkend om dit live en ter plekke mee te maken!

  Liefs en groetjes, Ineke en Jan

 9. Je snoesje on 20/08/2012 at 10:42 said:

  Goedzo schatteke gewoon positief blijven!
  Kus

 10. Boi on 21/08/2012 at 10:05 said:

  He Lenders,

  Balen van dat geld. Je kunt het nog beter verbergen op je kamer, ipv in de kluis. De kluis die je hebt is een standaard kluis, hiervoor zijn lopers beschikbaar. Veel gasten doen de kluis namelijk dicht als ze weer vertrekken.

  Ik denk dat het het personeel is, wie anders zou namelijk steeds een klein bedrag stelen. Succes!

  Groet!

  p.s. Ik dacht dat je Spaans aan het leren was, ipv bananen van € 0,15 administreren 😉

 11. Fred on 21/08/2012 at 12:17 said:

  Hoi Sander,

  Wat een verhaal! Ik kan me voorstellen dat je daar doodziek van wordt.
  Waar moet je dan je geld opbergen? Het staat in ieder geval goed op papier en samen met het proces-verbaal kun je misschien nog iets bij je verzekering claimen. (hoewel die meestal hun kluis goed gesloten houden)
  Ik vind die trick met die bamboe een beetje een James Bond actie, geweldig.
  Nou sterkte maar weer en blijven opletten hè.

  Groetjes,
  Ans & Fred

 12. sander on 21/08/2012 at 15:33 said:

  Nou, inmiddels heb ik een gesprek met de eigenaar/manager van de school gehad en ik heb mijn 140 dollar terug gekregen! Ook heb ik inmiddels een nieuwe kluis (waar ik echter niks meer in ga stoppen) en komen er hier in de Cabanas aan het eind van de week extra beugels voor een eigen slotje op alle kluizen. Helaas is de dader niet gepakt, maar het probleem is dus verder zeer fatsoenlijk opgelost als je het mij vraagt. 🙂

  @Boi: haha, ja dat bananen tellen is er zomaar ingeslopen. Misschien heb ik dat wel van één van mijn boekhoudkundige vrienden… 😉 Maar je ziet het, het is ergens goed voor geweest! En nu ga ik me inderdaad weer richten op het Spaans!

  @Fred en Ans: Ja, ik voel me stiekem ook een beetje James Bond, al wordt dat nog niet door iedereen erkend.

 13. Marij on 21/08/2012 at 18:56 said:

  Ha Sander,

  “dikke duim” jongen! goed dat je je eigen investigater was….en met succes.
  Het hele voorval maar snel vergeten, lekker doorgaan met je reis en wéét dat je veel backpackers een grote dienst hebt bewezen door niet zomaar te accepteren dat je bestolen wordt!!
  Ik ben trots op mijn neefje…..

  doeiiii doe je best in de spaanse les en veel plezier nog!

 14. Maaike on 21/08/2012 at 19:48 said:

  Lees nu je laatste avontuur pas! Whaauw San, wat een geweldig speurwerk! Pucks moeder zou zeggen: ” wat ben jij een oom Speurneus!”. Dat zei ze altijd tegen mij als ik iets bijzonders ontdekt had over iets of iemand . Mooi recherchewerk, daar kan ik wel waardering voor hebben!
  Gelukkig dat je het geld inmiddels hebt teruggekregen! Je ziet wel dat je niet voorzichtig en alert genoeg kunt zijn, anderzijds kun je nou eenmaal niet alles voorkomen. Wat moet je meer doen dan je geld in een kluis stoppen?
  Nou, vergeet het incident maar snel en stort je maar weer op je Spaanse woordjes!
  PS: Joop enJan waren zondag bij ons. Zij zijn vorige week teruggekomen uit Ecuador en zijn ook naar Isla de la Plata geweest. Jan had dezelfde foto’s als jij

 15. Maaike on 21/08/2012 at 19:50 said:

  En ze hebben met zeer veel interesse jouw blog gelezen.
  Groetjes, ook van Puck,
  Maaike

 16. Leo on 21/08/2012 at 22:56 said:

  Slim en creatief aangepakt, Sander, en vervolgens scherp, gedetailleerd en doelgericht gedocumenteerd en in beeld gebracht, resultaat (geloofwaardigheid en respect afdwingend, maar vooral ook terugbetalend effect op locale autoriteit) moet je ongetwijfeld een heel voldaan gevoel hebben gegeven!! Je mag recht trots zijn op jezelf, hoewel ik hoop dat je je verder op deze reis niet meer opnieuw op zo’n manier hoeft te bewijzen en ontspannen kunt genieten van alles wat Zuid-Amerika je nog aan fraais, gaafs en wonderlijks zal voorschotelen! Laat het in de kraag vatten van de graaier maar verder aan de directeur/manager over. En succes met de laatste loodjes Spaans, voordat je het komende ½ jaar op jezelf aangewezen in het wild het Latijns-Amerikaans-Spaanse taaltoneel betreedt en er naar hartelust met veel overgave op gaat acteren!

 17. rob bakker on 22/08/2012 at 11:41 said:

  Van harte Sander Holmes,
  Mocht je Dr. Watson nog tegen komen dan heb je wel genoeg stof om daar samen een novelle over te schrijven.
  Maar alle gekheid op een (bamboe) stokje dit heb je toch prima opgelost.
  Mocht je in de buurt zijn van Patate dan graag wat foto’s van de uitbarsting van de Tungurahua vulkaan

  Groeten van Rob

 18. Tim on 22/08/2012 at 11:58 said:

  Hahaha, ik moet toch even reageren. Het is helemaal niet grappig dat weet ik, maar nu je je geld terug hebt gekregen en ze zelfs extra veiligheidsmaatregelen hebben ingevoerd moet je dat toch wel een goed gevoel geven. Je blijft me verbazen Sander, tot op de cent nauwkeurig al je uitgifte bijhouden, sherlock achtige bamboe trucjes uitvoeren en tot in detail opschrijven hoe alles verlopen is. Prachtig! 🙂 Maar bovenal super relax dat het er toe heeft geleid dat je je geld weer terug hebt. Zit hier met Justin op vloertje 5 en we gaan zometeen Jeroen even ondersteunen met zijn maquette avonturen. Je foto’s zijn ook mooi, leuk dat er af en toe ook een tag op FB voorbij komt. Geniet ervan daar!

 19. sander on 22/08/2012 at 14:20 said:

  Ja jongens, eind goed al goed!

  @Rob: Je gelooft het niet, maar ik was een paar dagen geleden al van plan om aanstaande zaterdag naar Banos af te reizen, een dorpje aan de voet van de vulkaan… Mochten de inwoners tegen die tijd nog niet zijn geevacueerd en er nog bussen die kant opgaan dan zal ik zeker proberen wat foto’s te maken wanneer de lava het dorpje bereikt! 😉

Post Navigation