Wind, zonneschijn en regen, alles hield je moeiteloos tegen. In de bus stopte je een koude bries, al werd je daardoor erg vies. Dankzij jou kon ik overal schaduwrijk eten, of de jungle in, zonder extra insectenbeten. Altijd was je zomaar voorhanden en zelfs in de woestijn heb je me niet laten verbranden. Niets was te gek, niets was te zwaar, en wanneer ik je niet nodig had, was je ook nog eens opvouwbaar.

Ik zal je nooit vergeten hoed, je hebt je best gedaan. Hopelijk zal het je bij je nieuwe eigenaar in Santiago goed vergaan!

Bedankt hoed!

7 Thoughts on “Extra: Ode aan de hoed

 1. We zitten nu in Pucon en zullen overmorgen (zaterdag) de vulkaan Villarrica gaan beklimmen, uiteraard onder goede begeleiding van een gids. Over een aantal dagen dus meer nieuws vanuit het inmiddels wisselvallige en frisse Chili!

  Groeten,

  sander en Leo

 2. Maaike on 09/11/2012 at 00:49 said:

  Hoi Sander en Leo,

  Fijn om weer iets van jullie te horen, en leuk om al je verhalen weer te lezen, Sander! Je hebt vast minstens een halve dag zitten schrijven, maar wij zijn weer helemaal bij! Geweldig, die ode aan je hoed, en zo prachtig in beeld gebracht. Je was er wel erg aan verknocht; koop maar gauw ergens een nieuwe!
  Hopelijk zijn jullie goed ( en met alle bagage!) in Pucon aangekomen en zijn de voeten van Leo snel weer in goede conditie voor het vervolg van jullie tocht!
  Heel veel groetjes,
  Maaike

 3. Hoi Maaike,

  Ja alle bagage is gelukkig ook goed aangekomen! 😉 We zitten hier nu in een leuk houten centerparks-achtig huisje dat we eigenlijk moeten delen, maar door de afwezigheid van andere toeristen hebben we het rijk voor ons alleen voor een spotprijsje. Zondag zullen we naar San Martin de los Andes afreizen in Argentinië om vervolgens Bariloche op te zoeken. Ik zal één dezer dagen wel even een eerste schema online zetten, dan kun je weer als vanouds meegenieten!

  Veel groeten terug!

 4. Jeroen on 09/11/2012 at 12:15 said:

  Wat een prachtige foto. Kan natuurlijk alleen door een goede fotograaf genomen zijn…

 5. Maaike on 09/11/2012 at 17:54 said:

  Nou, klinkt goed en gezellig allemaal!
  We wensen jullie een voorspoedige klim morgen, mooie heldere vergezichten en de kans om een kijkje over de rand van de krater te nemen, en vooral veel plezier op de sleetjes naar beneden……..!
  Groetjes, ook van Puck,
  Maaike
  En ja, een schema is leuk!

 6. schatje on 09/11/2012 at 19:43 said:

  Hahaha echt hilarisch dit stukje! Je hebt me vandaag weer aan het lachen gekregen iig. Had ik dat vandaag ook al erg hard gedaan met mijn collega’s maar dit is ook wel erg grappig.
  Kus

 7. Floris on 06/12/2012 at 23:09 said:

  Wat een filosoof, die Lenders.

  Maar eigenlijk is dit natuurlijk een verkapte manier van zeggen dat je wederom iets kwijt bent geraakt deze reis. Kun je daar niet een overzicht van maken met data en tijdstippen? 😀

  Lekker bezig kerel, raak je het reizen nog niet beu?

  Disfrutalo! Floris

Post Navigation