Dag lange busritten, dag goedkoop straatvoedsel, dag stranden, dag jungle, dag zatte mijnwerkers, dag medestudenten uit Montanita, dag overvolle metro’s, dag coloniale gebouwen, dag Oscar, dag watervallen en dag cerveza’s! Nu mijn laatste uurtjes in Zuid-Amerika hier op het vliegveld in Rio de janeiro wegtikken nog even een laatste groet vanuit de zon. Alle blogjes en foto’s van de afgelopen weken volgen volgende week vanuit Nederland, daar was afgelopen weken geen tijd voor. We hebben het erg leuk gehad hier in Rio de afgelopen dagen met Carnaval, met als duidelijk hoogtepunt het bezoek aan de Sambadrome. Een optocht die zijn weerga niet kent, het spektakel duurde van 20.00 uur tot 05.00 uur, waarbij er letterlijk duizenden mensen in de meest bijzondere costuums voorbij marcheerden. Ik zal de zon en de acai-bessen gaan missen, maar het is wel een leuk vooruitzicht om weer bekende gezichten te gaan zien in Nederland. Bedankt voor het volgen van mijn reis door dit boeiende continent en ik hoop jullie snel weer een keer in levende lijve te zien.

Voor de analisten onder ons nog even wat statistieken die ik op mijn reis heb bijgehouden:

Aantal dagen weg geweest: 208

Aantal verschillende overnachtingsplekken: 89

Kosten aan overnachtingen: 2077 euro

Transport per bus, trein en boot: 32.335 minuten

Kosten aan transport: 1827 euro

Aantal bereisde dorpen/steden: 139

Totale uitgaven aan mijn reis: 8000 euro

Veel groeten vanuit de zon en tot snel!

Comments are closed.

Post Navigation